Barka Emese az elődöntőig jutott Featured

Barka Emese az elődöntőig jutott Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

Barka Emese az elődöntőig menetelt a Budapesten zajló birkózó világbajnokság szerdai versenynapján. Az 57 kg-os súlycsoportban szereplő csepeli sportoló, aki 2013-ban bronzéremig jutott ugyanitt, a Papp László Budapest Sportarénában rendezett világbajnokságon, idén újra a bronzéremért léphet szőnyegre.
A 62 kilósok között szereplő Sastin Marianna a vigaszágon szerepelhet holnap.
Szinte az utolsó órákig kérdéses volt Németh Zsanett szereplése, aki a 76 kilósok között harcolta ki, hogy bronzcsatát vívhasson, azonban, ahogy arról tegnap beszámoltunk, térdsérülést szenvedett, délután pedig kiderült az is, hogy nem tud szőnyegre lépni a japán Minagawa Suzuki Hiroe ellen, így az ázsiai birkózó nyakába került a bronzérem, Németh Zsanett ezzel megszerezte a magyar csapat második pontszerző helyezését: “Tegnap a meccs közben még nem éreztem fájdalmat, a meccs után még be volt melegedve a lábam. Sajnos, a belső szalagom be van szakadva, így nem tudok szőnyegre lépni. Nem szeretném kockáztatni a felkészülésemet a tokiói olimpiára és a selejtezőre. Még nem volt meg az MR vizsgálat, így pontosabb részleteket majd csak később tudok mondani” – nyilatkozta az újpesti birkózó.
A 72 kg-os Szmolka Nikolett a vigaszágon folytathatta szerdán, de nem bírt a török Buse Tosunnal és technikai tussal kikapott.
Barka Emese a vb-ötödik francia Riviere ellen kezdett és győzött 5-2-re. A nyolcaddöntőben a lengyel Wrzesien ellen fantasztikus birkózást mutatott be a magyar versenyző: két levitel, majd egy combfogásból való emelés után már 6-0 volt a javára, az újabb -ezúttal négypontos- akció pedig a technikai tussal való győzelmet jelentette számára. A legjobb négy közé kerülésért a koreai Um Ji-Eun állt Emese útjába, és az elején két levitel után 4-0-ra vezetett is, ám Barka Emese ezután sorra hajtotta végre az akciókat és nem csupán megfordította az eredményt, a végén fölényes, 11-4-es győzelmet aratott. Az elődöntőben Bilyana Zhivkova Dudova már sajnos megállította. A bolgár 6-2-re győzött, így Barka Emese a holnap esti programban a bronzéremért csatázik majd és látva mai formáját, bizakodhatunk, hogy csütörtökön megszületik Magyarország első 2018-as világbajnoki érme.
62 kilóban Sastin Marianna első mérkőzésén legyőzte a venezuelai Griman Herrerát, majd a nyolcaddöntőben nem bírt a japánok idei és tavalyi világkupa-győztesével. Világbajnok birkózónk 2-1 arányban maradt alul Kawai Yukakóval szemben, ám mivel a japán a döntőig menetelt, a Vasas birkózója a vigaszágon folytathatja csütörtökön. Ellenfele a nigériai Aminat Oluwafunmilayo Adeniyi lesz.
50 kg-ban Köteles Alexandra hiába vezetett 2-0-ra Frederika Petersson ellen, a svéd előbb megfordította az állást, majd tust adott, így a Vasas birkózója búcsúzni kényszerült. Szintén nem vette sikerrel az első kört Dénes Mercédesz, aki a venezuelai Arguello Villegas ellen maradt alul.
Az esti döntők során finn ukrán, kanadai és amerikai aranyérmek születtek.


VÉGEREDMÉNYEK:

Nők 65 kg:
1. Petra Maarit Olli (Finnország)
2. Danielle Lappage (Kanada)
3. Gempei Ayana (Japán) és Irina Netreba (Azerbajdzsán)
5. Ritu Ritu (India) és Forrest Ann Molinari (Egyesült Államok)

Nők 68 kg:
1. Alla Cherkasova (Ukrajna)
2. Koumba Selene Fanta Larroque (Franciaország)
3. Feng Zhou (Kína) és Tamyra Mensah-Stock (Egyesült Államok)
5. Maria Mamashuk (Fehéroroszország) és Olivia Grace Di Bacco (Kanada)

Nők 72 kg:
1. Justina di Stasio (Kanada)
2. Nasanburmaa Ochirbat (Mongólia)
3. Martina Kuenz (Ausztria) és Buse Tosun (Törökország)
5. Samar Amer Ibrahim Hamza (Egyiptom) és Juan Wang (Kína)

Nők 76 kg:
1. Adeline Gray (Egyesült Államok)
2. Yasemin Adar (Törökország)
3. Minagawa Suzuki Hiroe (Japán) és Erica Wiebe (Kanada)
5. NÉMETH ZSANETT (MAGYARORSZÁG) és Epp Mae (Észtország)

Holnap Barka Emese bronzmeccse és Sastin Marianna vigaszági szereplése mellett immáron kötöttfogású birkózóinkért is szoríthatunk. 55 kg-ban Andrási József az azeri Azizli ellen kezd, 63 kg-ban Váncza István a marokkói Fajarival mérkőzik, 72 kg-ban Korpási Bálint ellenfele a Benaissa (algériai) - Morbitzer (cseh) mérkőzés győztese lesz, míg 82 kg-ban Bácsi Péter az osztrák Wagner ellen lép szőnyegre az első fordulóban.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma