Negyedik lett férfi párbajtőrcsapatunk Featured

Fotó: Marjai Péter Fotó: Marjai Péter

Mindkét vízilabda-válogatott győzött a dél-korei Gwangjuban zajló XXVIII. Nyári Universiadén, az egyetemi és főiskolai sportolók seregszemléjén.
Férfi válogatottunk 13-3-ra győzött Brazília ellen, míg a nők 11-5 arányban bizonyult jobbnak Franciaországnál.
A férfi mérkőzésen a legtöbb gólt szerző Kovács Gábor így értékelt: könnyed edzőmérkőzés volt a brazilok elleni. Most már csak Korea van hátra és utána a legjobb négyben kiesésre játszunk, addigra kell elérnünk a csúcsformánkat. Még nem tartunk ott, de nagyon szépen alakulnak a dolgok meccsről-meccsre. Mindnyájan azért jöttünk, hogy aranyéremmel távozzunk és megvédjük a válogatott kazanyi elsőségét.
A magyar csapatból Kovács 4, Sedlmayer, Zalánki, Illés 2-2, Szentesi, Lőrincz, Bátori 1-1 gólt szerzett.

Tóth László kapitány így látta a női mérkőzést: Végre jól játszottunk, bár hozzá kell tenni, hogy az ellenfelünk elég fáradtnak látszott már a torna ezen részére. Igaz az első negyedben nem ezt mutatták, 1-1 volt az állás. A mieink nagyon akarták a győzelmet és ez be is következett, köszönhetően annak, hogy Horváth Anna 70 százalékosan védett a kapuban, a blokkolásokkal most nem volt baj, a támadójátékról meg csak annyit, hogy öt játékosunk is feliratkozott a góllövő listára. A hibátlan összpontosítás jellemezte végre a lányokat, akik nagyon akarták a továbbjutást. 3 vereség, 1 győzelemmel a 8 közé kerültünk és a következő ellenfelünk Kanada lesz a négy közé jutásért.
A magyar gólszerzők: Polák 4, Ziegler 3, Gémes 2, Kövesdi és Takács 1-1.

Férfi párbajtőrcsapatunk a negyedik helyen végzett, miután Kínát 45-22-re, a lengyeleket 45-41-re legyőzte, majd az elődöntőben az ukránoktól, a bronzmérkőzésen pedig Olaszországtól szenvedett mindössze egy tussal vereséget.

Gondos Flóra 251.45 ponttal a 8. helyet szerezte meg a női műugrók 3 méteres számában. Gondos nagyon örült az eredményének, hiszen a terv az volt, hogy bekerül a nyolc közé. Még előrébb is végezhetett volna eggyel, de az egyik ugrása végét nem csinálta meg.
Haász Katalin csapatvezető: Még bizonytalan, hogy el tudunk-e indulni holnap a 3 méteres szinkronúszásban. Kormos Villő ugyanis napok óta nem edzhetett a fülgyulladása miatt. Most vettünk neki füldugót, s meglátjuk, hogy az segít-e rajta. Kevés gyakorlással nem lehet tudni mire mehet.

Szerdán az atléták is megkezdték szereplésüket.
A férfi 400 m síkfutásban 9 előfutamot rendeztek, Kovács Zoltán 47.59 mp-vel, idei legjobbjával jutott tovább a holnapi középdöntőbe.
A női távolugrás selejtezőben Schmelcz Vivien Fanni 606 cm-t ugorva került be a holnapi döntőbe.
A férfi 400 gát előfutamban Koroknai Tibor a harmadik helyet szerezte meg (51.42) és bejutott az elődöntőbe.

A sportlövők női 10 m légpisztoly számában Babicz Sára nem jutott a döntőbe. 375 körös teljesítményével 5 körrel maradt le a döntőről.

Az asztaliteniszezők vegyespáros küzdelmeiben a Szvitacs Alexa, Szita Márton kettős bejutott a legjobb 16 közé, míg a Sebestyén Péter, Hepke Johanna duó a 32 között búcsúzott.
A női párosoknál a Szvitacs Alexa, Tóth Kata páros, a férfiaknál pedig a Sebestyén Péter, Do Phuong Nam kettős egyaránt az első fordulóban búcsúzott.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek