Röplabda 2016 percen kereszetül Fotó: Delta RSE

Korábbi és jelenlegi válogatott sportolók, edzők és vendég olimpikonok részvételével zajlott le az idei év első röplabdás rendezvénye. A “2016 perc, a röplabdázás ünnepe” során 2016 percen át ütötte a labdát a több mint százötven versenyző, tizenhat csapatra leosztva. A vasárnap délelőtt megtartott gálamérkőzést a tornát végül megnyerő Gépállat SC játszotta az augusztusi, hazai rendezésű junior női Európa-bajnokságra készülő válogatott játékosaiból összeállított vegyes együttessel.

A torna végeredménye (1-6. hely):
1. Gépállat SC
2. Torrente
3. Szűz kezek
4. Duna Delta
5. Ádi és a mókusok
6. Nyomaték

A junior mellett a tavaly világkupa-ezüstérmet szerzett férfi senior válogatott is részt vett a rendezvényt záró ceremónián. Az első három csapatnak járó díjakat Martinek János olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, Kozmann György olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kenus, egyben sportért felelős helyettes államtitkár, valamint Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára adta át.
A hagyományoknak megfelelően díjazták a legjobb egyéni teljesítményeket is.

Legjobb férfi játékos: Oroszi Tamás
Legjobb női játékos: Gregor Helga
Legjobb érdi női játékos: Laub Regina
Legjobb érdi férfi játékos: Kocsis Bendegúz

Dömötör László főszervező elmondta a verseny összegzésében, hogy elégedett volt a látottakkal és örül neki, hogy a 2009-ben életre hívott évindító versenynek egyre nagyobb a híre és a nívója országszerte.
Érdekesség, hogy az idén 70. születésnapját ünneplő Magyar Röplabda Szövetséget ezen az eseményen köszöntötték először.
A torna további eredményei és fényképei megtekinthetőek lesznek hamarosan a www.deltarse.hu oldalon.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek