9. hely Bibionéban Fotó: Lutter-Szombathelyi Beach Volley Team

Csodás teljesítményt nyújtva a 9. helyet szerezte meg a Lutter Eszter-Szombathelyi Szandra strandröplabda páros Bibionéban a Beach Volley Marathonon.
A lányok két 3 csillagos versennyel melegítettek az olaszországi megmérettetésre. Mersinben a Hjortland-Kjolberg norvég páros ellen 0:2-es vereséget szenvedtek,
majd Luzernben szintén 0:2-re végződött a találkozó, ám a magyar duó, az Arnholdt-Welsch német páros ellen már jóval szorosabb összecsapást vívott (18:21, 22:24).
A "bemelegítő" versenyek után Bibionéba, a Beach Volley Marathonra vezetett a lányok útja, ahol a 288 páros közül elért 9. helyük mindenképp bravúrnak számít.
A nőknél 9 táblára osztották be a párosokat, ahonnan az első három, illetve az öt legjobb negyedik jutott a szombati főtáblára. A Magyar Röplabda Szövetség beszámolója szerint a magas létszám és meccsszám miatt csak egy nyert szettig tartottak a találkozók.
A lányoknál az őszi bronzérmes Lutter Eszter és a korábbi kétszeres országos bajnok Szombathelyi Szandra útja nem mondható könnyűnek. Kezdésként egy olasz párossal játszottak, akiket a végjátékban múltak felül, majd egy könnyebb német páros következett, harmadikra pedig a Kolada Judit és a TFSE amerikai centerének, Halli Lynn Amarónak kettősét győzték le.
A legkomolyabb megmérettetés a negyedik körben következett, ahol a Trosina, Seglova orosz duóval vívtak igazi ki-ki mérkőzést, s győztek végül nagyon szoros meccsen 21:19-re. A mieink az utolsó körben valamivel könnyebben győztek egy szintén olasz kettőssel szemben.
A második napon nagy csatában 21:19-re nyertek egy amerikai-lengyel duó ellen, a második fordulóban azonban kifogott rajtuk egy svéd páros, így Eszti és Szandi a vigaszágon folytathatta.
Ott magabiztosan nyerték az első meccsüket egy helyi páros ellen, majd a szlovák Jurenková, Poszmiková kettőst is felülmúlták. Az aznapi ötödik meccsükre azonban elfáradtak, így végül kikaptak egy a főágról érkező, pihentebb olasz párostól, így a rangos sporteseményen a kilencedik helyen végeztek, melyre méltán lehetnek büszkék.

Rate this item
(0 votes)
Zsuppán András

Számomra minden sportoló egyformán fontos. Legyen olimpiai bajnok, vagy kisiskolás, ép, vagy fogyatékkal élő. Társaimmal együtt azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy eddig egyedülálló módon, mindenki egy csapatban lehessen. A MI közös csapatunkban.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

A SportMindenkinek.hu egy teljes funkciós sportportál. Folyamatosan bővülő kínálatunkban nemre, korra és eredményességre való tekintet nélkül, bárki megmutathatja magát.
A sport legyen öröm, a sport legyen mindenkié!

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Friss hírek